استاندارد شمش فولادی
خلاصه : استاندارد شمش فولادی تحت عنوان «استاندارد شمشه و شمشال تولید شده به روش ریختهگری پیوسته مورد مصرف در فولادهای سازهای» به تصویب سازمان ملی استاندارد رسید و با شماره ۲۰۳۰۰ در سایت این سازمان منتشر شد. تدوین و ثبت استاندارد شمش فولادی برای نخستین بار در سال ۱۳۹۱ از طرف انجمن فولاد درخواست شده بود.
استاندارد شمش فولادی
استاندارد شمش فولادی تحت عنوان «استاندارد شمشه و شمشال تولید شده به روش ریختهگری پیوسته مورد مصرف در فولادهای سازهای» به تصویب سازمان ملی استاندارد رسید و با شماره ۲۰۳۰۰ در سایت این سازمان منتشر شد. تدوین و ثبت استاندارد شمش فولادی برای نخستین بار در سال ۱۳۹۱ از طرف انجمن فولاد درخواست شده بود.
استاندارد ملی شمش فولادی پس از کش و قوس فراوان بالاخره توسط سازمان ملی استاندارد، تصویب و منتشر شد. جلسات تدوین این استاندارد با حضور تولیدکنندگان و مصرفکنندگان شمش فولادی، به دبیری شرکت فولاد خوزستان و به میزبانی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، برگزار شده بود. مهندس بهنام باقوت، دبیر کمیته استاندارد و سیستمهای کیفیت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام نمود بین ۲۰ تا ۲۵ جلسه کارشناسی توسط کمیسیون فنی تدوین این استاندارد برگزار شده است.
تدوین این استاندارد در سال ۱۳۹۱ توسط انجمن ملی فولاد درخواست شده بود. جلسات کارشناسی تدوین این استاندارد، بیش از یک سال بهطول انجامید اما موضوع استاندارد شمش برای چند سال مسکوت ماند تا اینکه در سال ۱۳۹۶ و با همت مهندس کشانی، مدیرعامل وقت شرکت فولاد خوزستان، مجدداً موضوع تدوین استاندارد شمش فولادی به جریان افتاد.

به گفته بهنام باقوت نهایتاً در سال ۱۳۹۸، استاندارد شمش فولادی در کمیته ملی استاندارد به تصویب رسید و جهت تصویب نهایی و انتشار به سازمان ملی استاندارد ارسال شد. حالا کمیته ملی استاندارد، «استاندارد شمشه و شمشال تولید شده به روش ریختهگری پیوسته مورد مصرف در فولادهای سازهای» را با شماره ۲۰۳۰۰ منتشر کرده است تا این استاندارد، به استانداردهای ملی ایران اضافه شود.
استانداردی کاملاً ملی
دبیر کمیته استاندارد و سیستمهای کیفیت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار داشت: یکی از دلایلی که باعث طولانی شدن تدوین استاندارد شمش فولادی شد، این بود که هیچ مبنا و مرجع بین المللی برای این استاندارد وجود نداشت و در واقع، لازم بود که یک استاندارد کاملاً بومی و ملی تدوین شود. بسیاری از استانداردهای موجود در کشور، ترجمه استانداردهای کشورهای خارجی یا استانداردهای بینالمللی هستند اما در مورد شمش فولادی، یک کار بدیع و نو صورت گرفت و کارشناسان کمیته فنی، تجربیات و یافتههای بومی را مبنای تدوین این استاندارد قرار دادند. استاندارد شمش فولادی در حال حاضر به عنوان یک استاندارد تشویقی توسط سازمان ملی استانداد منتشر شده است. به گفته بهنام باقوت با توجه به مسائل مربوط به تولید و مصرف شمش فولادی، ممکن است در آینده به یک استاندارد اجباری برای تولیدکنندگان شمش فولادی تبدیل شود.
پی نوشت
در حال حاضر تولید کنندگان شمش فولادی میتوانند از سازمان ملی استاندارد، پروانه این استاندارد تشویقی را دریافت کنند.
برای دانلود فایل PDF استاندارد شمش کلیک نمایید
لیست نظرات